Home Lidmaatschap

Lidmaatschap

Het recht is continu in beweging en wijzigingen in wet- en regelgeving volgen elkaar in recordtempo op. Up-to-date blijven is een absolute voorwaarde om in een sterk concurrerende markt overeind te blijven.

Waarom lid worden van de NVRA?

1. Verrijk uw kennis

Als lid van de NVRA ontvangt u elke twee weken digitaal De Praktijkgids. Dit is een veelgelezen juridisch tijdschrift voor en door juridische professionals. De gids bevat niet alleen praktische samenvattingen van relevante rechterlijke uitspraken, maar ook annotaties en juridische artikelen die voor u als rechtskundig adviseur van belang kunnen zijn. Dat bespaart u veel werk, terwijl u wel altijd op de hoogte bent.

Cursussen en opleidingen
De NVRA organiseert regelmatig uiteenlopende cursussen voor haar leden. Ook niet-leden zijn welkom, maar als lid van de NVRA betaalt u aanzienlijk minder.

De NVRA is een door diverse beroepsgroepen erkend opleidingsinstituut. De door de NVRA georganiseerde cursussen worden erkend door de KBvG (Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders), RB (Register Belasting Adviseurs), NEVOA, et cetera.

2. Gevonden worden door de rechtzoekende

De concurrentie in de juridische markt neemt toe en tegelijkertijd wordt deze steeds transparanter. Als rechtskundig adviseur is het dan ook belangrijk je met je deskundigheid te profileren.

Een professional aangesloten bij de NVRA biedt een aantal zekerheden voor de rechtzoekende en investeert voortdurend in de deskundigheid van de beroepsgroep. De toetredingsregels, richtlijnen en permanente educatie vormen een garantie voor de basiskwaliteit van iedere rechtskundig adviseur.

3. Blijf up-to-date

Up-to-date blijven is in weinig vakgebieden zo belangrijk als in het juridische. Via Mijn NVRAhet vaktijdschrift De Praktijkgids, gratis toegang tot Ius Novum, cursussen en onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van actuele (markt)ontwikkelingen en relevante jurisprudentie. Zo weet u altijd wat er speelt.

4. Verbreed uw netwerk

Door haar omvang biedt de NVRA een interessant netwerk van collega’s en externe partners. Zo heeft de NVRA contacten met:

  • Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG);
  • Nederlandse Vereniging van Ondernemingsrechtadviseurs (NEVOA).

Ook onderhoudt de NVRA contacten met andere zakelijke/juridische partners, zoals MKB Nederland en Wolters Kluwer.

5. Collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is verplicht en onmisbaar. De NVRA biedt haar leden de mogelijkheid deel te nemen aan de collectieve verzekering voor beroepsaansprakelijkheid van Covermij. De verzekering is afgestemd op de praktijk van de rechtskundig adviseur in Nederland. De premie behoort tot de aantrekkelijkste in de markt. U hebt ruime mogelijkheden om gemakkelijk nevenactiviteiten mee te verzekeren.

De verzekering is voorbehouden aan leden van NVRA. Einde lidmaatschap betekent ook einde van de voordelen van de collectieve verzekering. Lees hier meer en stel online uw eigen verzekering samen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en zie direct hoeveel u kunt besparen. De afweging tot acceptatie is aan de verzekeraar.

Word lid van de NVRA en profiteer direct!