Home Praktisch procederen bij de kantonrechter

Praktisch procederen bij de kantonrechter

Cursus praktisch procederen bij de kantonrechter, met de nadruk op het consumentenrecht

De kosten van de cursus bedragen € 200,- exclusief BTW voor leden en € 250,- exclusief BTW voor niet-leden.

Datum: maandag 11 november 2024
Locatie: La Place De Meern (geleden aan de A12 - Meerndijk 59 te 3454 HP Utrecht)

De cursus vangt aan om 13.00 uur en eindigt circa 17.30 uur.

De cursus levert 4 PE-punten op.

Docenten: Wim Wetzels, kantonrechter in Rotterdam en Jord Boonstra, juridisch adviseur Rechtbank Rotterdam en tevens lector civiel recht bij de SSR

Inhoud cursus:
De cursus bestaat uit twee onderdelen. Tijdens het eerste onderdeel wordt u bijgepraat over het procesrecht dat geldt bij de kantonrechter. Daarbij zal ook uitgebreid aandacht worden besteed aan het nieuwe bewijsrecht dat per 1 januari 2025 in werking treedt. Tijdens dit deel van de cursus krijgt u van een ervaren kantonrechter tips en tricks te horen die u gelijk de volgende dag in uw praktijk kunt toepassen, niet alleen ten aanzien van het schrijven van processtukken, maar ook ten aanzien van het optreden ter zitting.

Tijdens het 2e onderdeel van de cursus zal Jord Boonstra u bijpraten over de actuele stand van zaken met betrekking tot de weerbarstige problematiek rond de ambtshalve toetsing van informatieverplichtingen in consumentenzaken. Hij bespreekt de actuele rechtspraak van de Hoge Raad en het Hof van Justitie op dit terrein.

Beide onderdelen zijn zeer praktisch van opzet en bieden u de mogelijkheid om in procedures bij de kantonrechter, in het bijzonder consumentenzaken, goed beslagen ten ijs te komen.  

Inschrijven bij voorkeur vóór 1 november a.s.


Aanmelden

Geslacht
Titel
Initialen
Achternaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Emailadres
Telefoonnummer
NVRA lid