Home Lidmaatschap

Lidmaatschap

Het recht is continu in beweging en wijzigingen in wet- en regelgeving volgen elkaar in recordtempo op. Up-to-date blijven is een absolute voorwaarde om in een sterk concurrerende markt overeind te blijven.

Waarom lid worden van de NVRA?

1. Verrijk uw kennis

Als lid van de NVRA ontvangt u elke twee weken digitaal De Praktijkgids. Dit is een veelgelezen juridisch tijdschrift voor en door juridische professionals. De gids bevat niet alleen praktische samenvattingen van relevante rechterlijke uitspraken, maar ook annotaties en juridische artikelen die voor u als rechtskundig adviseur van belang kunnen zijn. Dat bespaart u veel werk, terwijl u wel altijd op de hoogte bent.

Cursussen en opleidingen
De NVRA organiseert regelmatig uiteenlopende cursussen voor haar leden. Ook niet-leden zijn welkom, maar als lid van de NVRA betaalt u aanzienlijk minder.

De Stichting Opleidingen NVRA (SON) is een door diverse beroepsgroepen erkend opleidingsinstituut. De door de SON georganiseerde cursussen worden erkend door de KBvG (Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders), RB (Register Belasting Adviseurs), Bureau Wsnp, NEVOA, et cetera.

2. Gevonden worden door de rechtzoekende

De concurrentie in de juridische markt neemt toe en tegelijkertijd wordt deze steeds transparanter. Als rechtskundig adviseur is het dan ook belangrijk je met je deskundigheid te profileren.

Een professional aangesloten bij de NVRA biedt een aantal zekerheden voor de rechtzoekende en investeert voortdurend in de deskundigheid van de beroepsgroep. De toetredingsregels, richtlijnen en permanente educatie vormen een garantie voor de basiskwaliteit van iedere rechtskundig adviseur.

3. Blijf up-to-date

Up-to-date blijven is in weinig vakgebieden zo belangrijk als in het juridische. Via Mijn NVRAhet vaktijdschrift De Praktijkgids, gratis toegang tot Ius Novum, cursussen en onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van actuele (markt)ontwikkelingen en relevante jurisprudentie. Zo weet u altijd wat er speelt.

4. Verbreed uw netwerk

Door haar omvang biedt de NVRA een interessant netwerk van collega’s en externe partners. Zo heeft de NVRA contacten met:

  • Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG);
  • Nederlandse Vereniging van Ondernemingsrechtadviseurs (NEVOA).

Ook onderhoudt de NVRA contacten met andere zakelijke/juridische partners, zoals MKB Nederland en Wolters Kluwer.

5. Collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is verplicht en onmisbaar. De NVRA biedt haar leden de mogelijkheid deel te nemen aan een collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering, volledig afgestemd op de praktijk van de rechtskundig adviseur in Nederland.

Einde lidmaatschap is ook einde collectieve verzekering. Covermij kan de verzekerde een vervangend voorstel buiten de collectiviteit aanbieden, in voorwaarden en/of premie minder aantrekkelijk dan de NVRA-verzekering.

Het lidmaatschap van de NVRA biedt u de mogelijkheid om aan te sluiten bij de collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wilt u meer informatie klik hier. Overigens is de afweging tot acceptatie uiteraard aan de verzekeraar.

Verzekeringsportaal voor Rechtskundig Adviseurs
Cover-NVRA is het portaal waar NVRA-leden terecht kunnen voor hun belangrijkste (zakelijke) verzekeringen. Achter Cover-NVRA staat Multimediair BV, een tussenpersoon gespecialiseerd in collectieve verzekeringen voor beroepsorganisaties en brancheverenigingen. Cover-NVRA is de handelsnaam waaronder Multimediair innovatieve verzekeringen introduceert voor Rechtskundig Adviseurs in Nederland.

Word lid van de NVRA en profiteer direct!